Valitse sivu
Museon kokoelmia ja aihepiiriin liittyviä aineistoja on tuotettu myös verkkoon. Verkkonäyttelyt ovat avoinna 24/7.

Irtisanottu perintö


Vuonna 2018 kerättyjä irtisanomiskokemuksia: työntekijöiden ja esimiesten muistoja ja niihin liittyviä esineitä eri aloilta teknologiateollisuudesta media-alalle. Jokaiseen irtisanomiseen liittyvä inhimillinen tarina on luettavissa ja osa myös kuunneltavissa äänitallenteena.

tyovaenliike.fi


Mikä on ollut työväenliikkeen rooli suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä sadan itsenäisen vuoden aikana? Sivustolle on koottu runsaasti Suomen historiaa valottavia artikkeleita sekä tietoa, valokuvia ja tarinoita työväenliikkeen arkistojen ja museoiden kokoelmista. Lisäksi oppimateriaaleja koulujen historian opetukseen.

Sivuston on tuottanut Vapauden museo -työryhmä, joka koostui Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston ja Kansan Arkiston asiantuntijoista. Työryhmän taustalla oli Työväenliikkeen neuvottelukunta, jossa on mukana suuri joukko työväenliikkeen organisaatioita kaikilta sektoreilta. Sivusto on saanut taloudellista tukea Suomi100 -toimikunnalta sekä useilta työväenliikkeen toimijoilta.

Punaisten muistomerkit


Vuoden 1918 tapahtumia käsiteltiin Suomessa 1960-luvulle saakka valkoisen osapuolen näkökulmasta. Punaisten muistoista ja kokemuksista vaiettiin pitkään. Punaisten muistomerkit -tietopankki on yksi tapa muistaa ja kunnioittaa sodan hävinneen osapuolen menetyksiä.

Tietopankkiin on koottu vuoden 1918 punaisten muistomerkkejä sekä hauta- ja teloituspaikkoja mahdollisimman kattavasti koko Suomesta.

Kuurojen museon verkkomuseo


Suomalaisten kuurojen ja viittomakielisten kulttuuriperintöä. Laajasti tietoa kuurojenopetuksen vaiheista, kuurojen järjestötoiminnasta, hengellisestä elämästä, työelämästä ja erilaisissa ammateissa toimimisesta, perhe-elämästä sekä lukuisia henkilöhistorioita.

Kuurojen museon verkkomuseossa on myös oppimateriaalia sekä verkkoversiot Kuurojen museon näyttelyistä Helsingin Valkeassa talossa. Teemoina muun muassa Carl Oscar Malm, tekniikka, kuurojen kulttuuripäivät sekä ensimmäinen suomalainen viittomakielen sanakirja. Fritz Hirn viittoo kuvassa viittoman ”parantaa, parannus”.

Juuret maailmalla, koti Suomessa


Verkkonäyttely Juuret maailmalla, koti Suomessa kertoo maahanmuuttajien elämästä. Verkkonäyttelyssä voi selata ja lukea Suomeen muuttaneiden ihmisten elämäntarinoita, kuunnella heidän omaäänisiä kokemuksiaan ja tehdä aiheeseen liittyviä tehtäviä.